|
کد مطلب: 78723
تاریخ انتشار : 1393/01/01 نمایش : 884
به گزارش سلام لردگان، رهبر معظم انقلاب در بيانات خود در اولين روز سال جديد در جوار حرم امام رضا (ع) بار ديگر بر اهميت مسئله فرهنگ و لزوم توجه مسئولان به اين امر تاکيد کردند و حتي فرهنگ را از اقتصاد نيز مهمتر دانستند و در باب دليل اين اهميت نيز فرمودند:
«چراکه فرهنگ به معناي هوايي است که ما تنفس مي کنيم. اگر اين هوا تميز باشد آثاري دارد و اگر کثيف باشد آثار ديگري دارد. فرهنگ يک کشور مانند هواست. اگر بخواهيم مصرف توليدات داخلي به معناي واقعي کلمه تحقق يابد بايد فرهنگ توليد داخلي در ذهن مردم جا بيفتد».
رهبر معظم انقلاب در ادامه بيانات خود مسئله فرهنگ را از اين جهت مهم دانستند که امروزه بيشترين سرمايه گذاري دشمنان بر روي «فرهنگ» است زيرا فرهنگ از تاثير بسزايي در ميان افراد جامعه برخوردار است و از همين روز ايشان در اين رابطه مي فرمايند:
«اگر جهت گيريها درست نباشد به همان بلايي دچار خواهيم شد که برخي کشورها خانواده را برانداختند و شهوات را برپا داشتند. تمرکز دشمنان بر روي فرهنگ بيشتر از همه جاست. بخاطر همين تاثير زيادي که فرهنگ دارد. هدف و آماج تحرک دشمنان در زمينه فرهنگ عبارت است از ايمان و باورهاي مردم. مسئولان فرهنگي بايد مراقب رخنه فرهنگي باشند. رخنه هاي فرهنگي بسيار خطرناک است و بايد حساس باشند.»
اما نکته مهم در سخنان مقام معظم رهبري اينجا بود که ايشان فرمودند نبايد همه آسيب هاي فرهنگي متوجه بيگانگان سازيم بلکه بخشي از اين آسيب هاي فرهنگي ناشي از «کم کاري ها» است که در داخل صورت مي گيرد.
«نميخواهيم بگوييم همه آسيب هاي فرهنگي کار بيگانگان است. خودمان هم مقصريم. مسئولان فرهنگي و غيرفرهنگي و کم کاري ها وغلطکاري ها همه تاثير داشته.» به عنوان نمونه ايشان در اين رابطه مي فرمايند:
«برخي عزم راسخ ملت را به هم مي زنند در مسائل مهم مربوط به سرنوشت کشور. جاي احساس عزت و اعتماد به نفس ملي، احساس حقارت ملي را به آنها تزريق مي کنند. جاي ايمان راسخ، شبهه افکني و بي اعتقادي. جاي کار و تلاش و همت بلند، لذت جويي و شهوت راني. »
به نظر مي رسد مهمترين فعاليتي که در عرصه فرهنگي با توجه به تلاش دشمنان براي تهاجم فرهنگي و رخنه فرهنگي در داخل کشور بايد صورت گيرد تلاش براي تقويت و ترويج فرهنگ ديني و ميهني از طريق آموزش و تيلبغات در رسانه ها و در مدارس است که مي تواند جامعه را به سلاح فرهنگي مجهز کند و سد محکمي در مقابل جنگ نرم دشمن ايجاد نمايد. چنانکه مقام معظم رهبري نيز در اين رابطه مي فرمايند:
«دستگاه هاي رسمي فرهنگي کشور بايستي وظايف خود را در مقابل اينها انجام دهند. برخي وظايف وظايف ايجابي و برخي دفاعي است. هر دو بايد انجام شود. اينجور نباشد که دستگاه هاي تبليغاتي کشور ما چه آنها که مربوط به دولتند مستقيم و چه آنها که مستقيم مربوط نيستند، از هوچي گري رسانه هاي بيگانه يا رسانه هايي که زبان بيگانه را در کام خود دارند، از هوچيگري آنها بهراسند. رفتارشان را با آنها نبايد تنظيم کنند. »
دولت و مسئولان فرهنگي جامعه با سرمايه گذاري در جهت ترويج ارزش ها و هنجارهاي بومي و استفاده از هر آنچه که مي تواند به غناي فرهنگي جامعه کمک نمايد مي توانند مانع از نفوذ فرهنگي غرب و ايجاد ضررهاي جبران ناپذيرشوند.
آنچه که در رابطه با مسئله فرهنگ مهم است افزايش آگاهي و حساسيت جامعه نسبت به مسائل و معظلات فرهنگي و راه هاي مقابله با آن است که مي تواند بدنه جامعه و به خصوص قشر جوان را نسبت به نفوذ فرهنگي غرب ايمن سازد و اين امر حاصل نمي شود مگر اينکه متوليان فرهنگ جامعه قدم هاي جدي و کارسازي را در رابطه با شناسندن معضلات فرهنگي و راه هاي مقابله با آن به عمل آوردند.
در سالي که مقام معظم رهبري آن را سال «اقتصاد، فرهنگ با عزم ملي و مديريت جهادي» ناميدند لازم است مسئولان از همين ابتداي سال راهکارهاي لازم را جهت اجراي فرمايشان رهبر معظم انقلاب در نظر بگيرند و نسبت به مسائل فرهنگي جامعه مسئولانه برخورد کنند. زيرا بي توجهي نسبت به اين امر مي تواند زمينه ساز خسران هاي جبران ناپذيري شود و جامعه را بيش از پيش با فرهنگ ايراني-اسلامي بيگانه سازد.
انتهاي پيام
|
|
|
|